vr_flower logo alt Turistina kmetija hrovat
Cviček, Modra frankinja
Kmetija in vinska klet Hrovat
Winery Hrovat - ENG
Weinkeller Hrovat - DEU
Pogosta vprašanja
Povezave
Kontakt
Kako nas najdete
Fotogalerija
Ponudba
  Cviček Hruškovo vino Žgane pijače Modra frankinja Penina Antos z lovorjem

POKLIČITE:
041-385-760

Pošljite povpraševanje:
t.hrovat@siol.net

Vaši komentarji:
t.hrovat@siol.net

 
Cviček, Modra frankinja arrow Kmetija in vinska klet Hrovat
Kmetija in vinska klet Hrovat Natisni E-pošta
Kmetija Hrovat

Preska 5, 8294 Boštanj
Tel: +386(0)41 385-760 ali +386(0)31/876-996 ter +386(0)7/81-42-914
E-pošta:


Nahajamo se v majhni vasici Preska (pri Boštanju). Z družino obdelujemo 3 ha vinograda, ki je v integrirani pridelavi.  Pri nas še vedno rastejo stara sadna drevesa v visokodebelnih sadovnjakih, ki jih ne gnojimo in ne škropimo. 

Naša vina in drugi izdelki so tako pridelani v sožitju z naravo - izkoristimo kar nam narava ponuja, je pa ne silimo z različnimi umetnimi načini pridelave.

 

CVIČEK

Cviček, ki ga z družino pridelamo v vinogradu na Preski, izraža vso skrivnostnost in čare te 540m visoko ležeče vasice.

Ima nekoliko manj kisline, zato se ga lepo pije. Nizko vsebnost žvepla poskrbi za to, da vas po njem ne bo bolela glava.

Ponudimo Vam ga lahko v litrskih steklenicah, za gostince pa v sodih po 25 oz. 30 litrov. Natočimo vam ga tudi v vašo embalažo.

 

MODRA FRANKINJA

Poleg cvička v našem vinogradu pridelamo tudi odlično modro frankinjo, ki je s svojim aromatičnim sadnim okusom odlična za sprostitev po napornem delu, priporočamo jo tudi ob narezkih, tatarskem bifteku, govedini in divjačini. 

 

SADNA VINA

Si želite novih okusov? Odločite se za naše hruškovo vino (iz 100 in več let starih tepk), ali Češpeljček - slivovo vino, v katerega vložimo veliko truda, saj je zanj potrebno vsako slivo na roke izkoščičiti.

Priporočamo ju ob bolj eksotičnih meniji. Hruškovo vino ob ribjih jedeh, belem mesu (perutnina) in jedeh začinjenih z ingverjem. Češpeljček pa se odlično dopolnjuje k sladko-kislim in pikantnim omakam, pa tudi ob divjačini je odlična sprememba. Postrežemo ga lahko tudi kot digestiv, nekoliko ogretega in začinjenega.

Pri kuhanju domačih jedi pa nam bo okuse vedno znova popestril Rajski cvet, ki da jedem poseben okus po krušni peči, na mesu pa naredi čudovito hrustljavo skorjico... mmmm...

 

ZELIŠČNA VINA

In nazadnje še za zdravje in spomin - Rožmarinček. Pijemo ga v majhnih količinah, za srce in ožilje. Je tudi odličen dodatek pri kuhanju, v prikupnih malih stekleničkah, pa je tudi prikupno darilo za naše prijatelje in znance.

Vsa vina lahko kupite tudi v najrazličnejši darilni embalaži, ki je iz naravnih materialov ter ročno izdelana. Razveselili in presenetili boste vse tiste, ki radi pokukajo v butike ali pa so se naveličali serijskih izdelkov.